Сучасний стан і розвиток християнських релігійних течій на Донеччині - Петров, О. (Схід, 2010)
У статті аналізується сучасне положення християнських церков у Донецькій області. Автором дана загальна характеристика релігійних течій християнства в регіоні, їх доброчинної, просвітницької, місіонерської діяльності. Визначено, що на новому історичному етапі розвитку релігійності в Україні на Донеччині, як і в країні в цілому, значний вплив на дух і свідомість громадян справлятимуть протестантські течії та неохристиянські течії християнської віри.