Постать князя Дмитра Вишневецького у висвітленні істориків української діаспори - Романцова, Н. (Схід, 2010)
У статті досліджуються особливості поглядів істориків діаспори Л. Винара, В. Луціва, Н. Полонської-Василенко, В. Сенютовича-Бережного щодо постаті князя Д. Вишневецько-го. Характеризуються концепції діаспорної історіографії стосовно діяльності видатного персонажа української історії ХVІ ст. Показано, що особливо вагомий внесок у дослідження цієї наукової проблеми зробив Л. Винар. Він справедливо вважається провідним вишневецькознавцем.