Нечіткі моделі розподілу витрат на виробництво колективного продукту - Лавер, В. (Схід, 2010)
У статті аналізується одна з моделей регульованої монополії - модель розподілу витрат на виробництво колективного продукту. Розглядається чіткий варіант постановки задачі та підходи до її вирішення ("ігровий" підхід, зведення до класичної моделі розподілу витрат). Пропонуються її узагальнення на випадок нечіткості вхідної інформації (зокрема величини колективного продукту та часток витрат агентів). Розглядається алгоритм знаходження оптимальних часток витрат агентів та величини колективного продукту. Як ілюстрація роботи алгоритму наведено числовий приклад.