Ніжинські греки в правничій практиці гетьманського та царського урядів у другій половині ХVII-XVIII ст. - Подгайко, М. (Схід, 2010)
У статті на основі комплексного аналізу літератури та джерел аналізується правнича практика гетьманського та царського урядів щодо ніжинських греків. Досліджується правове підґрунтя перебування грецьких купців на території України. Висвітлюються економічні, геополітичні та правові чинники, що вплинули на отримання ніжинськими греками особливого статусу, прав та привілеїв.