Математичне моделювання конвективного сушіння матеріалів з урахуванням механотермодифузійних процесів - Гайвась, Б. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Наведені відомості з літературних джерел щодо моделювання та керування процесом конвективно-теплового сушіння пористих тіл. Основна увага надається висвітленню експериментальних, наближених аналітичних і числових методів досліджень. Описані моделі процесу осушення вологих матеріалів за одно- та багатоконтинуумного підходів. Проаналізовані відомі моделі та зроблені висновки щодо побудови математичної моделі, адаптованої для оптимізації процесу конвективно-теплового осушення пористих тіл за нестаціонарного режиму сушильного агента.