Застосування кластерного аналізу в дослідженнях ризиків демографічних втрат: місто, регіон, держава - Феленчак, Ю. (Схід, 2011)
У статті обґрунтовано доцільність застосування кластерного підходу для дослідження ризиків демографічних втрат на регіональному рівні. Проведено кластеризацію адміністративно-територіальних одиниць Львівської області за показниками ризиків демографічних втрат. Здійснено типізацію адміністративно-територіальних одиниць регіону за особливостями прояву ризиків демографічних втрат.