Проблеми й перспективи формування місцевих бюджетів у великих містах (у світлі реформування податково-бюджетного законодавства України) - Богачов, С. (Схід, 2011)
У статті на підставі аналізу нового Бюджетного та Податкового кодексів України визначено особливості й наслідки трансформації правової бази, що регулює відносини місцевих бюджетів і місцевого оподатковування. Автор доходить висновку, що вдосконалення норм нового Бюджетного кодексу України й затвердження Податкового кодексу України створять необхідні передумови для зміцнення фінансової бази українських міст, сприятимуть реалізації норм Європейської хартії про місцеве самоврядування щодо фінансового забезпечення їхнього розвитку.