Механізми стимулювання розвитку та використання інноваційних технологій суб'єктами економічної діяльності - Желюк, Т.; Бречко, О. (Схід, 2011)
У статті розглянуті інституційні та організаційно-економічні передумови використання інноваційних технологій сучасними суб'єктами господарювання. Проведено аналіз стану ринку інтелектуальних активів та оцінено спроможність вітчизняних суб'єктів економіки до патентування та використання нових винаходів. Розроблено пропозиції щодо посилення фінансової спроможності держави в стимулюванні продукування нових знань та визначені економічні механізми стимулювання приватного бізнесу до їх використання.