“Опис міста Ніжина 1766 року” – маловідома архівна пам’ятка середини ХІХ ст. - Зозуля, С.; Морозов, О. (Ніжинська старовина, 2008)
Сьомий випуск наукової збірки “Ніжинська старовина” присвячений публікації пам’ятки середини ХІХ ст. – копії опису міста Ніжина 1766 року. Збірник містить публікацію тексту документу, супровідну статтю і покажчик географічних назв і топоніміки.