Дослідження з генетичної інженерії в установах НАН України - Гродзинський, Д.; Дембновецький, О.; Левчук, О.; Рудий, Р. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Проаналізовано дослідження в галузі генетичної інженерії та її молекулярно біологічного підґрунтя, об’єднані двома програмами НАН України, в яких фундаментальні розробки органічно поєднані з потребами практичних завдань. Особлива увага приділяється дослідженням структурно функціональної організації геномів у зв’язку з розробкою методів генної діагностики спадкових захворювань і ранніх стадій канцерогенезу у людини. Окреслено коло науково технічних й організаційних проблем, які гальмують розвиток нових напрямів біотехнології в Україні.