Концепція створення моделі прикладної програмної системи з розвинутою функцією життєздатності - Ігнатенко, П.П.; Стрєлов, І.А.; Ткаченко, В.М.; Дуднік, Р.О. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Розглянуто основні аспекти створення прикладних програмних систем (ПС), що впливають на їх життєздатність на стадії функціонування та запропоновано концепцію технології створення ПС з розвинутою функцією життєздатності.