Научно-методическое обеспечение государственного санитарно-эпидемиологического надзора на транспорте - Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Український науково дослідний інститут медицини транспорту своєю науковою спрямованістю орієнтований на вдосконалення медико санітарної допомоги працівникам транспортної галузі. Інститут є структурним підрозділом Державної санітарно епідеміологічної служби України і визначений Головним науково методичним підрозділом Мінохоронздоров’я України для медико санітарних служб всіх видів транспорту. Для продовження робіт по подальшому розвитку науково методичної і організаційної роботи інститут продовжує роботу по визнанню наукової спеціальності “Медицина транспорту” і спеціалізованої ради із захисту дисертацій цієї спеціальності.