Итоги проведения психофизиологического отбора в рамках аттестации личного состава МЧС в Луганской области - Кравцов, С.А.; Пузанова, А.Г.; Тихолаз, А.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Специфіка трудової діяльності особистого складу підрозділів пожежних рятувальників МНС вимагає від кожного фахівця високих показників соматичного і психічного здоров’я, вольових та інших індиівдульно психологічних якостей. Тому важливою складовою професійного відбору вказаного контингенту робітників є попередні (при вступі на роботу) і періодичні психо-фізіологічні обстеження. Наведені результати обстеження 197 осіб за розробленою стандартизованою коп’ютеризованою методикою. 97% виявилися придатними без обмежень, 3% — умовно придатними. Зроблено висновок про подальше впровадження психофізіоло-гічного відбору в практику медико психологічних оглядів особистого складу МНС України.