Онтологічні моделі опису готових ресурсів у розробці програм - Бабенко, Л.П.; Поляничко, С.Л. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Досліджено роль домену програмної інженерії у системі концентрації знань з інфраструктури розробки програмних систем. Визначені базові засади побудови інформаційних моделей готових ресурсів розробки програмних систем як складових інфраструктури розробки, особливості онтологічних залежностей для домену програмної інженерії та запропоновано склад значущих для даного домену структурованих та онтологічних аспектів, запропоновано підхід до вирішення проблеми синонімії при побудові онтологій засобами спеціальної служби