Роль оксида азота в регуляции работы миокарда цикл оксида азота и NO-синтазные системы в миокарде - Реутов, В.П.; Гоженко, Е.А.; Охотин, В.Е.; Котюжинская, С.Г.; Шуклин, А.В.; Сорокина, Е.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
У роботі аналізуються дані літератури про цикл оксиду азоту (NO). Розглянуті молекулярні, біохімічні і фізіологічні аспекти, пов’язані з внутріклітинною локалізацією NO синтазних і нітритредуктазних систем, які беруть участь в механізмах регуляції вмісту NO в міокарді. Проаналізовані дані літератури про регуляцію NO синтаз на рівні транскрипції і модуляції активності конститутивних і індуцибельних форм цього ферменту на рівні посттрансляції. Робота також включає основні дані літератури, що характеризують регуляторну роль NO в забезпеченні діяльності серцевого м’яза в нормі і при патології.