Перспективы применения эмиссионного спектрального анализа и метода квазилинейчатых спектров в гигиенической оценке загрязняющих компонентов и объектов окружающей среды (материалы информационно-аналитических исследований) - Кузнецов, А.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Вивчена можливість застосування фізичних методів контролю для гігієнічної оцінки вмісту шкідливих речовин в суднових стічних і поверхневих водах. Визначення мікроелементів здійснювали методами рентгенофлюо ресцентного та емісійного спектрального аналізів.