Применение бактериофагов, как концепция лечебного и профилактического направления в медицине - Карабелеш, Е.Е.; Ткаченко, С.А.; Панкратов, С.М.; Демедюк, О.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Використання препаратів бактеріофагів для лікування інфекційних захворювань є ефективним самостійним видом лікування або може використовуватися в комбінації з антибактеріальною хіміотерапією. Фаготерапія стимулює фактори специфічного и неспецифічного імунітету, не має протипоказань и побічних ефектів, відповідає сучасній концепції профілактичного направлення в медицині та може бути використане в лікувальних методиках в умовах клініки.