Экономический механизм взаимодействия государственной шахты и частной фирмы при совместной разработке месторождения - Стариченко, Л.Л.; Цыкарева, В.В.; Череватский, Д.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Статтю присвячено створеній в Інституті економіки промисловості НАН України комплексно обгрунтованій методичній базі для визначення розмірів і порядку взаєморозрахунків між державною шахтою і приватним суб’єктом (далі інвестором) при їх загальній діяльності у сфері вуглевидобутку. Ця база придатна і для випадку розробки інвестором частини гірничого відведення шахти на умовах підряду (перша форма співпраці), і для варіанта розробки інвестором власного гірничогом відведення з використанням виробничої інфраструктури шахти, що діє (друга форма співпраці). Ключові слова: підприємства-інвестори, підряд, інфраструктура шахти.