Острая почечная недостаточность и особенности антибиотикотерапии - Харченко, Л.А.; Якуб, А.А.; Иванчинов, И.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Проведений аналіз лікування 26 хворих з синдромом позиційного стискання у відділенні екстракорпоральної детоксикації лікарні №3 м. Києва. Виходячи з практики останніх років, одним з самих широко вживаних антибіотиків в практиці лікування інфекції у хворих з гострою нирковою недостатністю і синдромом позиційного стискання є цефепим і клиндомицин. Проте, цефалоспорини IV покоління почали превалювати при виборі призначення антибіотиків враховуючи їх широкий спектр дії низьку нефротоксичність, а також вживану фармако-економіку.