К вопросу о выявляемости хеликобактерной инфекции у больных с сочетанной патологией - хроническим бронхитом и хроническим пиелонефритом - Макарова, Г.В.; Авраменко, А.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Було комплексно обстежено 45 хворих зі сукупною патологією - хронічним бронхітом та хронічним пієлонефрітом - на наявність гелікобактерної інфекції. В 100% випадків гелікобактерна інфекція була виявлена при високій концентрації - (+++).