Концептуальний підхід до рівнів формування економічної дестабілізації та класифікації її чинників - Ісаєва, О.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Зміни у світовій економіці призвели до нестабільності, надзвичайно загострилася конкуренція на світових ринках, зросла загроза нормальному функціонуванню підприємств. Стаття присвячена висвітленню теоретичних основ і методологічних підходів до побудови класифікації дестабілізуючих факторів, що впливають на функціонування виробничо-економічних систем (ВЕС), а також рівнів формування цих факторів залежно від ступеня їх прояву. Ключові слова: криза, дестабілізація, виклик, небезпека, загроза, ризик.