Judicial Reform in Ukraine Meeting European Standards - Pottakis, A.I. (Часопис Київського університету права, 2009)
У статті розглядається структура співпраці між ЄСі Україною та оцінюється ступінь реформованості судової системи Украї;ни відповідно до європейських стандартів, відображених експертними висновками Венеціанської комісії. Автор робить висновок про те, що реформи, зокрема судова реформа, уповільнюються через нестабільність місцевого політичного середовища впродовж останніх років. Автор також вважає зняття внутрішньої напруги та суперечностей передумовою запровадження та ефективного впровадження реформи судочинства відповідно до європейських стандартів, яке б підвищило незалежність і неупередженість суддів з одного боку, й ефективність системи відправлення правосуддя, - з іншого. Ключові слова: судова реформа в Україні, співпраця між ЄС та Україною, політична стабільність.