Критерії оцінки біологічного забруднення навколишнього середовища - Думський, В.П. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Існуюча санітарно епідеміологічна ситуація як у нашій країні, так і в країнах ближнього та дальнього зарубіжжя, свідчить про реальну небезпеку завезення і поширення збудників та переносників інфекційних і паразитарних хвороб за рахунок діяльності різних видів транспорту. Проведені лабораторні дослідження на об’єктах Львівської залізниці підтвердили наявність у досліджуваних зразках збудників окремих захворювань, що, безумовно, вимагає проведення дійсних заходів. Дано пропозиції по здійсненню нормативно правової документації для органів санепіднагляду на окремих видах транспорту.