Доочистка питьевой воды в Одесской области - Псахис, Б.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
В НТІЦ «Водообробка» з 1990 року створені установки (УОФВ) для поліпшення якості питної води. В установках здійснюються процесі озонування, фільтрації води, сорбції на активнім вугіллі, повторного озонування та інше. Накопичений достатньо різноманітний досвід експлуатації водоочисних установок колективного користування для додаткової очистки водопровідної води в м. Одесі і других містах України дає змогу вважати цей шлях підвищення якості питної води для населення найбільш перспективним.