Поливинилхлорид на транспорте: назначение, физико-химические и гигиенические свойства, горение (обзор литературы и материалов собственных исследований) - Басалаева, Л.В.; Шафран, Л.М.; Пресняк, И.С.; Копа, М.Р. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Проаналізовані дані літератури та результати особистих багаторічних досліджень щодо фізико хімічних та гігієнічних властивостей ПВХ матеріалів та виробів з них. Особливу увагу приділено проблемам застосування пластифікаторів, стабілізаторів, наповнювачів, а також токсичності продуктів горіння. Зроблено висновки щодо основних напрямків подальших досліджень і підвищення безпеки ПВХ матеріалів, що впроваджуються на транспорті.