Про один підхід побудови систем централізованих баз знань, які формуються методами навчання з підкріпленням - Глибовець, М.М.; Адамчук, С.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
У даній публікації ми розглядаємо можливості значного прискорення формування бази знань методом навчання з підкріпленням за рахунок використання однієї й тієї ж бази знань багатьма клієнтами (агентами) одночасно. У роботі описано власну розробку: сервер баз знань Adapton Server.