Медицинские и профессиональные аспекты заболеваемости работников здравоохранения - Кудрин, В.А.; Краевой, С.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Проведено комплексне соціально-гігієнічне дослідження стану здоров’я медпрацівників (лікарів і середнього медичного персоналу) амбулаторно поліклінічних і стаціонарних установ охорони здоров’я на залізничному транспорті. Вивчений контингент медичного персоналу на 93,9% складається з жінок, щорічний коефіцієнт змінюваності кадрів складає в середньому 12 15%, і його величина свідчить про достатньо стабільний кадровий склад лікувально профілактичних установ. Одержані дані визначають необхідність проведення цілеспрямованої динамічної лікувально профілактичної роботи серед медпрацівників і оптимізації виробничо професійних чинників на основі гігієнічної атестації робочих місцьв установах охорони здоров’я.