К анализу проблемы санитарно-гигиенической регламентации оборудования для дополнительной очистки воды (сообщение 2) - Войтенко, А.М.; Климентьев, И.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
У нормативно методичних документах нашої країни питання санітарно-гігієнічного нагляду за роботою пристроїв для додаткової обробки води та продукцією такого водоочисного обладнання (тобто додатково очищеною водою питної якості) до цього часу практично не вирішені. Проте очевидні актуальність та нагальна потреба у їх вирішенні тому, що саме розробка відповідних державних нормативно методичних регламентів мають стати дієвим інструментом, що сприятиме вирішенню актуальних задач оптимізації водозабезпечення населення. Обґрунтовані та запропоновані критичні точки контролю виробництва додатково очищеної води, що є початком розробки концепції гігієнічної регламентації обладнання колективного використання для додаткової обробки води та системи управління якістю додатково очищеної води (концепції НАССР).