Приоритеты психофизиологических исследований в медицине труда на транспорте - Панов, Б.В.; Пономаренко, А.Н.; Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2008)
Медицина труда інтеграційна область профілактичної і лікувальної медицини, в котрій істотна роль відводиться психофізіології тих, що працюють в шкідливих і небезпечних умовах праці. У статті дана коротка інформація про нормативне забезпечення психофізіологічних досліджень, що діє в даний час. Відмічена негативна роль чинників виробництва в транспортній галузі на здоров’ї працюючих контингентів. Показано значення психофізіологічної експертизи на етапі профвідбору в профілактиці виробничого травматизму, професійній і професійно обумовленій захворюваності у контингентів, що працюють в транспортній галузі. Визначені необхідні пріоритети психофізіологічних досліджень у тих, що працюють на транспорті.