Гигиенические аспекты обеззараживания судовых сточно-фановых вод - Кучеренко, Н.П. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Проведені комплексні дослідження по вивченню способів знезараження стічних вод хлорвміщуючими реагентами у присутності активаторів. Установлена висока ефективність препаратів вітчизняного виробництва (ДТСГК і гіпохлориту кальцію в дозах 40 50 мг/дмі). Для підвищення знезаражувальної дії на стоки в суднових умовах на водовідвідних установках рекомендовано застосування високотемпературних газів суднового двигуна, на основі розробленого пристрою. Впровадження даного методу можливе за умови комплексного вживання гігієнічно регламентованих схем і технологічних рішень.