Влияние индивидуально-личностных особенностей судового оператора на успешность решения задач на радиолокационном тренажере - Голикова, В.В.; Незавитина, Т.С.; Шафран, Л.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Проведено комплекснi психофiзіологiчнi дослiдження серед курсантів старших курсів морського вищого навчального закладу в процесі навчання і складання іспитів на радіолокаційному тренажері. Дана характеристика результатів тестування у порівнянні з експертними оцінками щодо управління судном у складних навігаційних умовах. Показано високу інформативність тесту «Рука» разом з іншими психофізіологічними методами, в тому числі Бентона, Люшера, для оцінки рівню формування виробничого динамічного стереотипу, стійкості достресу, інших професійно важливих та індивідуально особистих якостей.