Проблемы медицинского обслуживания моряков в Украине - Демидова, Т.В.; Панов, Б.В.; Самысько, Д.Б. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2009)
Стаття присвячена деяким проблемам медичного обслуговування моряків в Україні, в тому числі питанням професійних оглядів, які визначають придатність моряка по стану здоров‘я до роботи на суднах. Розглядаються проекти пропозицій до наказу, який готується і який буде регламентувати медичні огляди моряків.