Металлотионеин: биологические функции. 2. Роль металлотионеина в защите от оксидативного стресса - Пыхтеева, Е.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Проведений аналіз літературних даних за останні 15 років про механізми антіокисандтної активності металлотіонеїна. Критично оцінені результати проведених експериментів. Показано, що металлотіонеїн здатний поглинати активні форми кисню, при цьому окислюючись і частково полімеризуючись з вивільненням цинку.