Способ оценки интегральной токсичности производственных отходов, основанный на применении водных ракообразных - Дроздова, Е.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті представлені результати експериментів, проведених з метою апробації способу оцінки токсичності виробничих відходів на основі водних ракоподібних Сypridopsis vidua (Ostracoda), розробленого в ДУ «Республіканський науково практичний центр гігієни» для встановлення класу небезпеки відходів виробництва. Включення способу в схему оцінки небезпеки відходів дозволить отримати репрезентативні дані про токсичність відходів для навколишнього середовища і всесторонньо класифікувати відходи.