Важнейшие факторы интеграционного процесса в электроэнергетике скандинавских стран - Ерхов, А.Г. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті робиться спроба з’ясувати найважливіші чинники інтеграційного процесу електроенергетики Данії, Норвегії, Фінляндії і Швеції в сучасних умовах економічного розвитку. Ставляться такі завдання: з’ясувати особливості розвитку електроенергетики скандінавських країн; виділити найважливіші чинники інтеграції електроенергетики в регіоні; розглянути вплив на цей процес здійснюваних ринкових реформ в галузі; указати на міжнародне значення скандінавського досвіду в галузі інтеграції електроенергетики. Ключові слова: електроенергетика, скандинавські країни, інтеграція, регіон, розвиток.