Стан та напрямки розвитку вищої освіти в Луганській області: економічний аспект - Іванчук, О.А. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Розглянуто макроекономічні показники, що застосовуються для оцінки місця країни в середовищі в країнах Західної Європи, вивчено стан та тенденції розвитку освітянського й наукового потенціалу в Луганській області та намічені можливі напрямки підвищення конкурентоспроможності ВНЗ в Луганській області. Ключові слова: вища освіта, вищий науковий заклад, джерела фінансування, диспропорції, конкурентоспроможність, конкурентні переваги, комплексна програма працевлаштування конкурентна боротьба, освіта, макроекономічні показники освіти, мережа освіти, моніторинг ринку освіти, освітянський і науковий потенціал, реформування, освітянський простір, економічний аспект.