Изучение возможностей организации горячего питания проводников пассажирских вагонов поездов дальнего следования - Трошина, М.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті розглядалися особливості умов праці провідників. Проведений аналіз захворюваності даної категорії працівників залежно від особливостей побутової і санітарно гігієнічної обстановки, в якій проходить їх трудова діяльність. Виконані дослідження по організації раціонального здорового харчування провідників і розробці збалансованих по хімічному складу і енергетичній цінності раціонів гарячого харчування. Запропоновано декілька варіантів реалізації харчування для провідників, з урахуванням їх енерговитрат і сучасних гігієнічних вимог.