Задачи профессиональной реабилитации ВИЧ-инфицированных работников транспорта - Гойдык, В.С.; Гоженко, А.И. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Проаналізований вплив умов праці на організм ВІЧ–позітівних працівників транспорту. Показана необхідність розробки нормативно–правовой бази, якою могли б керуватися лікарі професійних медичних комісій при ухваленні рішень по питаннях професійної реабілітації ВІЧ–позітівних осіб. Як альтернативу медичної допомоги на судах можна було б розглядати дистанційну або телемедицину. Необхідно розглянути можливості додаткового навчання роботі з ВІЧ–позітівнимі особами медичних працівників на судах, враховуючи можливий контакт з інфікованою кров’ю.