Сравнительная оценка эффективности активных методов детоксикации у новорожденных - Межирова, Н.М.; Данилова, В.В.; Овчаренко, С.С.; Штыкер, С.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
У статті викладені результати порівняльної оцінки ефективності різних методів активної детоксикації, які були застосовані для лікування синдрому ендогенної інтоксикації у новонароджених. Вживані методи детоксикації підвищують загальну резистентність організму до дії високої концентрації «середніх» молекул. Порівняльна оцінка еферентних методів детоксикації по кінетиці «середніх» молекул і концентраційним порогам основних клінічних симптомів показала перевагу використання сорбційної детоксикації у поєднанні з УФО аутокрови, а наступним поефективності є плазмаферез.