Проблемные вопросы артериальной гипертензии у моряков дальнего плавания - Зарицкая, Л.П.; Лисобей, В.А.; Панов, Б.В.; Гоженко, Е.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2010)
Умови праці моряків дальнього плавання посилюють перебіг артеріальної гіпертензії (АГ), збільшують значущість чинників риску, а також сприяють прогресу захворювання. У роботі висвітлені проблемні питання щодо організації необхідних мер в збереженні здоров’я і наданні першої медичної допомоги морякам дальнього плавання при АГ. Ключові слова: морська медицина, артеріальна гіпертензія, моряки, невідкладна допомога.