Особливості ліцензування обігу алкогольної продукції в Україні - Пальчук, П.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглянуто особливості ліцензування оптової та роздрібної торгівлі алкогольною продукцією, зокрема визначено, що запровадження спеціального порядку ліцензування в цій сфері має на меті поповнення бюджету. Обґрунтовується необхідність зміни порядку ліцензування в цій сфері в частині порядку видачі ліцензій та визначення розміру платежів за видачу ліцензії. Ключові слова: господарська діяльність, ліцензія, орган ліцензування, ліцензіат, алкогольна продукція.