Процедура розкриття доказів на стадії підготовки справи до судового розгляду у цивільному процесі України - Іванченко, О.П. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті досліджуються актуальні питання стадії підготовки цивільних справ до судового розгляду, зокрема процедура розкриття доказів, яка повинна стати одним з її ключових етапів. Автор звертає увагу на недосконалість і непослідовність законодавчого регулювання розкриття доказів, що може призвести до істотного порушення процесуальних прав учасників цивільного процесу, не дотримання строків розгляду справ, і як наслідок зниження ефективності судового захисту порушених прав. Ключові слова: провадження у справі до судового розгляду, змагальність, обмін змагальними документами, розкриття доказів.