Принципы осуществления судами уголовного правосудия - Сеидов, Анвер Джумшуд огли (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті принципи провадження судами кримінального судочинства аналізуються на основі міжнародних документів у галузі прав людини і законодавчої практики Азербайджанської республіки. Зазнаічається, що кримінальне судочинство здійснюється повноважним судом, що входить до судової системи Азербайджанської республіки. Ніхто не може бути визнаний винуватим і засудженим без вироку суду. У статті детально аналізуються такі принципи ведення кримінального судочинства, як принцип здійснення кримінального судочинства виключно судом, принципи здійснення кримінального судочинства за участю представників народу та принцип незалежності суддів і присяжних засідателів. Ключові слова: принципи кримінального правосуддя, принцип законності і рівноправності, кримінальне судочинство, права людини, законодавча практика, законність, принципи кримінального процесу, верховенства закону, кримінально-процесуального законодавства, процесуальної діяльност, державні органи, посадові особи, принцип незалежності суддів, гарантія прав людини.