Дослідження сутності держави через призму функціонального аналізу - Сидоров, А.І. (Часопис Київського університету права, 2010)
На основі вивчення філософського змісту категорії «сутність», яка відображає визначальне у предметі визначається юридичне значення сутності держави як засобу соціального впливу. Досліджено значення функціонального аналізу у вивченні сутності державних інститутів. Ключові слова: держава, сутність функції, функціональне призначення, функціональний аналіз.