Історія формування сім"ї як соціального інституту в західно європейському культурному контексті - Шумейко, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті розглядається становлення сім’ї як соціального інституту в західноєвропейському культурному контексті, підводячи таким чином монадологічною (патріархальною) концепції сім’ї і відкриваючи можливість співіснування багатоманіття її форм у сучасному світі. Ключові слова: сім’я, шлюб, соціальний інститут, держава, подружжя.