Розпорядчі права сторін у судовому процесі: деякі аспекти проблеми - Тимченко, Г.П. (Часопис Київського університету права, 2010)
У статті на підставі положень теорії процесуального права, новітнього законодавства, зарубіжного досвіду та узагальнення право застосувальної практики проводиться дослідження розпорядчих прав сторін. У роботі розкрито основні; теоретичні та практичні аспекти проблеми, котрі; пов’язані із зміною і визнанням позову, відмовою від нього, поданням зустрічного позову, заключенням мирової угоди. Внесено пропозиції по удосконаленню процесуального законодавства. Ключові слова: розпорядчі права, зміна позову, відмова від позову, визнання позову, зустрічний позов, мирова угода.