Міжнародно-правові аспекти боротьби з легалізацією доходів, здобутих злочинним шляхом - Журавель, М.І.; Мацко, А.С.; Шашкова-Журавель, І.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Дана наукова стаття присвячена комплексному дослідженню міжнародно-правової системи протидії легалізації доходів здобутих злочинним шляхом на універсальному рівні. Стаття містить аналіз міжнародно-правових актів, спрямованих на запобігання та боротьбу зі злочином «відмивання брудних грошей». Також колектив авторів висвітлює порядок та форми діяльності міжнародних структур, уповноважених протидіяти явищу легалізації незаконних доходів. Ключові слова: легалізація незаконних доходів, міжнародна економічна злочинність, Спеціальна комісія з фінансової діяльності, Міжнародна організація кримінальної поліції, « відмивання брудних грошей».