Правопорушення у спорті: допінг, поняття і історія розповсюдження - Бордюгова, Н.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Використання допінгу і найпоширенішим і найбільш переслідуваним правопорушенням у сфері спорту, яке знаходиться в площині декількох галузей права. До виникнення цієї проблеми призвела глобальна комерціалізація спорту. Ключові слова: заборонені препарати, допінг-контроль, антидопінгові правила.