Організаційно-правові засади діяльності народного комісаріату закордонних справ УСРР (1919 - 1923 рр.) - Купчик, Р.О. (Часопис Київського університету права, 2010)
Вивчено нормативно-правову базу, що регулювала у 1919-1923 рр. діяльність Народного комісаріату закордонних справ УСРР. Визначені функції НКЗС УСРР і його структурних підрозділів, їх правовий статус і організаційна структура. Ключові слова: УСРР, Конституція, раднарком, ВУЦВК, повпред, консул, уповноважений, положення, постанова, наказ.