Значення та сутність правового режиму в правовій системі України - Коссе, Д.Д. (Часопис Київського університету права, 2010)
Особливості категорії „правовий режим” визначаються в змісті правового режиму, структурі режиму, методах та способах правового регулювання. Причиною таких особливостей є комплексність категорії, яка носить міжгалузевий характер. Актуальність застосування цієї категорії на практиці зумовлюється відсутністю системності в правовому регулюванні в сучасній Україні, необхідністю швидкого реагування на нові суспільні відносини та зміни у вже існуючих. Ключові слова: правовий режим, правова система, зміст правового режиму, структура правового режиму.